...

EEN ANTI-VEROUDERING VITAMINE VOOR DE BEVORDERING VAN GEZONDE BOTTEN, TANDEN EN BLOEDVATEN. HET BRENGT DE KALK NAAR DE PLEKKEN WAAR HET THUIS HOORT!

Klinische studies tonen aan dat ons lichaam dagelijks minimaal 180 microgram van deze vitamine nodig heeft om er een goed effect van te hebben in samenwerking met Vitamine D3. Om deze reden heeft Eqology haar vorige versie van K2 Plus verbeterd zodat het nu per capsule een dubbele hoeveelheid Vitamine K2 bevat, 200 mcg, en een dubbele hoeveelheid Vitamine D3, 10 mcg. De afmeting van de capsule is daarbij gelijk gebleven.

Vitamine K2
De effecten van Vitamine K uiten zich in het activeren van enzymen van diverse specifieke proteïnen die van belang zijn bij fysiologische en biochemische processen. De meest belangrijke is daarbij de activatie van diverse stollingsfactoren die essentieel zijn om bloedplaatjes samen te brengen en daarmee bloedingen te stoppen. Dit is de hoofdreden waarom iedereen een minimale hoeveelheid Vitamine K nodig heeft om te overleven. Er zijn diverse vormen van Vitamine K, waarbij K1 en K2 de meest belangrijke zijn. Door gezond te eten krijg je voldoende Vitamine K1 binnen uit onder andere groene groentes zoals broccoli en spruitjes. Vitamine K2. En vooral de zogenaamde MK-7 variant, treffen we echter nog maar amper aan in het Westerse dieet, want deze vitamine wordt aangemaakt door goede bacteriën bij de fermentatie van bepaalde voeding die bij ons zeer zeldzaam is zoals bijvoorbeeld natto. Natto is rijk aan Vitamine K2 en staat in Japan bekend als een zeer gezond bestanddeel van de voeding.

De noodzaak van Vitamine K is vooral onderkend op het gebied van gezonde botten. Een verminderde botmassa en botsterkte kan leiden tot botbreuken dus het is van belang om aandacht te geven aan de vitaminen en mineralen die van essentieel belang zijn voor het handhaven van een gezonde botstructuur. Daarbij speelt Vitamine K2 (MK-7) een hele belangrijke rol bij het vervoer van kalk uit het bloed naar de botten en tanden. Een tekort aan Vitamine K2 verhoogt dus niet alleen het risico op een ongezonde botstructuur, maar ook op het verhogen van aderverkalking.

Vitamine D3
Vitamine D is feitelijk niet echt een essentiële Vitamine, omdat ons lichaam het zelf aan kan maken in de huid op basis van zonlicht. In veel landen, vooral de landen die verder van de evenaar af liggen, is de blootstelling aan voldoende zonlicht echter beperkt en daarnaast bevat ook de veelal bewerkte voeding steeds minder van deze belangrijke vitamine. Er zijn daarnaast geen internationale aanbevelingen ten aanzien van de tijd die je dagelijks in de zon door zou moeten brengen om je Vitamine D niveau in je lichaam op peil te houden. Vitamine D3 supplementen zijn een goede optie om er voor te zorgen dat je over voldoende Vitamine D kunt beschikken; D3 is de variant die ons lichaam nodig heeft vandaar dat deze supplementen meestal worden aangeduid met Vitamine D3. Deze vorm wordt in de lever vervolgens omgezet in het biologisch actieve 1,25 dihydroxy vitamine D.

Waarschuwing
Raadpleeg uw arts indien u anti-stollingsmedicijnen (bloedverdunners) gebruikt, zwanger bent of het product wilt gebruiken voor een kind jonger dan 1 jaar.

Ingrediënten
Vitamine K2 – (menaquinone MK-7), lijnzaad olie (Linum usitatissimum), vitamine D3 (cholecalciferol), gelatine (capsule), stabilisator (glycerol), kleurstof (iron oxides and hydroxides).

Aanbevolen dosering

* t.o.v. ADH

Let op
Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gezond, gevarieerd dieet

  • Bewaren op een droge, donkere plaats bij 15-25 °C, direct zonlicht vermijden en weghouden bij kinderen.
  • Geproduceerd conform GMP standaard.

Pin It on Pinterest