1. Ontspanning
Alles even laten voor wat het is. Nergens meer aan denken en je totaal overgeven aan het moment. Dit is een punt dat meestal vanzelf gaat tijdens een massage. Je lichaam gaat helemaal over in de relax modus en alle stress die je op dat moment wellicht hebt, verdwijnt. Daarnaast ervaar je pure stilte en kun je even weer tot de kern komen.

2. Betere doorbloeding

Net als bij een saunabezoek, word je doorbloeding ook verbetert door een massage. Hierdoor worden afvalstoffen makkelijker afgevoerd en gaat je huid weer stralen. Drink dus ook genoeg water na afloop van een massage. Hierdoor kunnen de afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

3. Minder stress
Gelukkig worden van een massage, het kan echt. Door een massage maak je dopamine aan. Dit stofje zorgt voor een geluksgevoel en hierdoor krijg je ook meer zelfvertrouwen. Tevens zorgt een massage er ook voor dat het stresshormoon cortisol vermindert. Dit bezorgt je een ontspannen gevoel.

4. Beter slapen
Heb je dat ook al eens meegemaakt? Dat je in slaap valt tijdens een massage. Dit is heel normaal en kan iedereen gebeuren. Er zijn namelijk hersengolven verbonden aan een diepe slaap. De aanmaak wordt tijdens een massage gestimuleerd en daarom val je makkelijker in slaap!

5. Pijn verlichtend
Elke keer weer een pijnstiller nemen tegen je rug-, nek- of schouderpijn? Gooi deze pillen maar weg, want een massage werkt net zo goed tegen de pijn. Een dagelijkse massage van gemiddeld 10 minuten, helpt zelfs bij het voorkomen van ontstekingen in je spieren.

Pin It on Pinterest