Een paar jaar geleden liep ik door de bibliotheek en daar viel mijn oog op het boek Spoedcursus Verlichting van Tijn Touber. Volgens mij was het ergens in 2010. Ik nam het boek mee naar huis maar steeds las ik het niet, dan bracht ik het boek weer terug naar de bibliotheek, ik leende het boek nog een paar keer, las een paar bladzijdes en legde het weer weg.

Het gekke was dat de afgelopen jaren Tijn steeds ergens voorbij kwam, daardoor werd ik steeds herinnerd aan het boek wat ik niet had gelezen.
Toevallig kreeg ik vorig jaar een Spoedcursus Verlichting cadeau bij een abonnement. Grappig vond het en ik was benieuwd wanneer ik het boek nu wel zou gaan lezen. Het lag een poosje op de tafel, op mijn nachtkastje en ik nam het zelfs mee op vakantie, maar toch begon ik er niet in.

Na een tijdje heb ik het boek maar boven in de boekenkast gezet en bedacht me dat er vast een moment zou komen wanneer de tijd rijp zou zijn om dit boek te gaan lezen.

Een half jaar geleden vroegen drie klanten binnen een week aan mij of ik het boek Time Bender al had gelezen van Tijn Touber. Pas toen de derde persoon dit aan me vroeg wist ik: oké het zal vast de bedoeling zijn dat ik dit boek ga lezen.

Toen kwam het hele Lockdown gebeuren en mijn hoofd stond in die tijd eigenlijk niet naar het boek Time Bender, maar het bleef in mijn achterhoofd zitten.

Half juli las ik een artikel in de Happinez over het boek van Tijn en al mijn voelsprieten stonden op scherp, dit boek moest ik lezen. Ik postte een berichtje op Facebook waarin ik vroeg wie Time Bender al hadden gelezen. Leuke reacties kreeg ik op dit bericht, sommige wilden het boek ook heel graag wilde lezen en andere hadden het al gelezen en sommige mensen zelfs al meerdere keren.

Ik ben het boek gaan lezen en wat een herkenning, bevestiging en inzichten gaf dit boek mij, vooral de uitleg die Tijn gaf over de tijd waarin we nu zitten vond ik zo verhelderend.

Toen ik het boek uit had begreep ik ook waarom ik het niet eerder had gelezen, voor mij was het nodig dat ik het boek las precies op het juiste moment. Ik heb de namen die Tijn noemde in het boek Time Bender gegoogeld waardoor ik weer bij andere mooie mensen uitkwam en zag dat de mensen waar Tijn over schreef ook echt bestonden.

Door het boek Time Bender is mijn onrust over de situatie in de wereld eigenlijk zo goed als weg, ik maak me soms zeker nog wel druk over bepaalde zaken maar ik merk dat de rust in mezelf wedergekeerd is en daar heeft het boek van Tijn een hele grote bijdrage aangeleverd. Wel vond ik het jammer dat ik het uit had, ik miste Time Bender gewoon, zo apart. Een week later nadat ik het boek uit had luisterde ik de podcast van Giel Beelen met Tijn Touber.

Dit gesprek tussen Giel en Tijn vond ik een kers op de taart vooral wanneer je het boek Time Bender al hebt gelezen dan begrijp je beter waar Tijn het over heeft. Mooi vond ik het om te horen dat Time Bender voor Tijn een volledige download was en dat voel je ook wanneer je het boek leest. Een dikke aanrader dus!!!

Gisteren bedacht ik me dat ik nog steeds het boek Spoedcursus Verlichting in mijn boekenkast stond, zou nu dan eindelijk de tijd rijp zijn om deze te gaan lezen…

Ik heb het boek uit de kast gehaald en ik ben er in begonnen en tijdens het lezen begreep ik waarom ik in 2010 nog niet klaar was om de boodschap van dit boek te lezen. Het boek is uit 2009, maar nu in 2020 mega actueel! Mocht je 1 of allebei deze boeken willen lezen dan kun je ze bij Succesboeken of Bol.com bestellen, ik wens je veel leesplezier en ik hoor graag wat jij er van vindt.

Pin It on Pinterest